Kategorie receptů
- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 1.00
Vyzkoušejte tohle skvělé bezmasé jídlo, které se hodí na oběd i večeři. Zeleninu můžete libovolně obměňovat a využít, co máte zrovna doma k dispozici!
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Zelí bílé hlávkové | 330 |
Zázvor | 8 |
Rybí omáčka | 20 |
Olej řepkový | 12 |
Mrkev | 230 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 100 |
Kokosové mléko | 150 |
Česnek | 10 |
Curry Pasta | 35 |
Cizrna sterilovaná | 265 |
Cibule | 140 |
Celer řapíkatý | 140 |
Sůl | 3 |
Dochucovadla:
římský kmín, skořice (celá), limetka, koriandr, hmotnost hotového pokrmu 1950 g, na 100 g 240 kJ
Energetická hodnota celkem: 4696 kJ
Bílkoviny (g): 38,
Tuky (g): 52,
Sacharidy (g): 122,
SAFA (g): 33,
Cukry (g): 44,
Vláknina (g): 44,
Sůl (g): 15
Postup přípravy
Všechnu zeleninu si očistíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme na troše oleje, po chvíli přidáme i na plátky nakrájený česnek a nadrobno nakrájený zázvor. Přidáme curry pastu, římský kmín, celou skořici a na půl kolečka nakrájenou mrkev. Chvíli restujeme a přidáme nakrájený řapíkatý celer. Osolíme a podlijeme vodou nebo vývarem a kokosovým mlékem (můžeme zředit normálním mlékem). Přivedeme k varu a chvíli vaříme pod pokličkou, poté přidáme pokrájené zelí a cizrnu a ještě dusíme doměkka. Dle potřeby dochutíme rybí omáčkou a limetkovou nebo citronovou šťávou. Pokud bychom chtěli zvýšit podíl bílkovin, tak lze přidat např. tofu, šmakouna nebo robi. Podáváme s kuskusem nebo rýží.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.