Kategorie receptů
- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Bílek (syrový) | 140 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 80 |
Mouka špaldová celozrnná | 35 |
Vlašské ořechy (nesolené) | 35 |
Mascarpone | 200 |
Káva turecká (bez mléka a cukru) | 30 |
Cukr moučka | 50 |
Rum | 20 |
Smetana zakysaná 15% | 30 |
Dochucovadla:
vanilka,rum
Energetická hodnota celkem: 7615 kJ
Bílkoviny (g): 29,
Tuky (g): 111,
Sacharidy (g): 176,
SAFA (g): 60,
Cukry (g): 136,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 381 kJ
Bílkoviny (g): 1.5, Tuky (g): 5.6, Sacharidy (g): 8.8, SAFA (g): 3, Cukry (g): 6.8, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Bílky našleháme s cukrem, přidáme mouku smíchanou s mletými ořechy. Rozestřeme na pečicí papír do stejnoměrné vrstvy a upečeme při 200°C asi 8 minut..Po vychladnutí potřeme náplní a zarolujeme. Necháme dobře vychladit ( nejlépe přes noc). Náplň: mascarpone ochutíme lžící rumu a několika lžícemi vařené silné černé kávy,dobře prošleháme, můžeme nastavit zakysanou smetanou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.