Kategorie receptů
- Autor: ajanka
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 15.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 400 |
Mouka pšeničná celozrnná | 125 |
Mouka špaldová celozrnná | 125 |
Hera | 65 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 80 |
Vejce celé (syrové) | 165 |
Dochucovadla:
1 prášek do pečiva
Energetická hodnota celkem: 8503 kJ
Bílkoviny (g): 67,
Tuky (g): 73,
Sacharidy (g): 270,
SAFA (g): 32,
Cukry (g): 102,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 567 kJ
Bílkoviny (g): 4.5, Tuky (g): 4.9, Sacharidy (g): 18, SAFA (g): 2.1, Cukry (g): 6.8, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Bílky vyšleháme se špetičkou soli v hustý sníh. Žloutky utřeme v míse s cukrem a herou. Přisypeme mlety mák,dáme mléko a promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s pr.do peč., Promícháme a opatrně vmícháme sníh z bílků. Dáme do bábovkové forrmy, kterou jsme vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Pečeme při 175 st. asi 45 - 60 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.