Kategorie receptů
- Autor: Jirina55
- Doba přípravy (min.): 24
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Čaj (bez mléka a cukru) | 300 |
Vejce celé (syrové) | 220 |
Sójová omáčka | 50 |
Energetická hodnota celkem: 1418 kJ
Bílkoviny (g): 31,
Tuky (g): 21,
Sacharidy (g): 6,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 2,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 9
Energetická hodnota na 1 porci: 355 kJ
Bílkoviny (g): 7.8, Tuky (g): 5.3, Sacharidy (g): 1.5, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 0.5, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 2.3
Postup přípravy
Libovolný počet vajec uvaříme natvrdo, pak si připravíme co nejsilnější černý čaj a ochutíme sójovou omáčkou - 1 polévková lžíce na 1 litr čaje. Vejce poválíme tak, aby skořápka popraskala a naložíme je na 24 hodin do čajového nálevu. Vyjmeme, oloupeme skořápku a našim očím se zjeví vejce, která budou vypadat jako mramorová, chutnat budou po čaji a sójové omáčce. Můžeme je podávat k čočce a nebo použít ve studené kuchyni.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.