Kategorie receptů
- Autor: Hanka Malkova
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Celer bulva | 360 |
Česnek | 30 |
Flora pro.activ | 20 |
Jablko | 80 |
Vlašské ořechy (nesolené) | 10 |
Sůl | 2 |
Dochucovadla:
sůl, hmotnost hotového pokrmu 300 g
Energetická hodnota celkem: 1384 kJ
Bílkoviny (g): 9,
Tuky (g): 15,
Sacharidy (g): 41,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 346 kJ
Bílkoviny (g): 2.3, Tuky (g): 3.8, Sacharidy (g): 10.3, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Celer očistíme a nakrájíme na kostky. Celou palici česneku rozkrojíme na půl a dáme společně s celerem péct do trouby na 170 stupňů, dokud není celer měkký. Česnek vyndáme případně dříve, aby se nespálil. Celer necháme vychladnout a rozmixujeme na pyré, přidáme Floru, vymáčknuté stroužky upečeného česneku a promixujeme. Přidáme nastrouhané jablko a dochutíme solí. Před podávání ještě dozdobíme jablkem a vlašskými ořechy.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.