Kategorie receptů
- Autor: jarak
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rohlík grahamový | 60 |
Vejce celé (syrové) | 135 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 245 |
Mouka pšeničná hrubá | 170 |
Dochucovadla:
Sůl
Energetická hodnota celkem: 4536 kJ
Bílkoviny (g): 49,
Tuky (g): 21,
Sacharidy (g): 170,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 15,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 907 kJ
Bílkoviny (g): 9.8, Tuky (g): 4.2, Sacharidy (g): 34, SAFA (g): 1.4, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 1.6, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Žloutky (3 ks) rozšlehat v mléce, vmíchat mouku, přisolit. Dál vmíchat na kostičky nakrájený rohlík. Nakonec sníh ze tří bílků. Plníme do hrnků ( cca do tří) vymazaných tukem a vysypaných hrubou moukou nebo vyložených mikrotenovým sáčkem ( líp se vytahují ). Hrnky dáme pod pokličku do hrnce s vroucí vodou. Množství vody max .do 1/2 výšky hrnku. Jakmile voda po vložení hrnků začne znovu vřít, zmírnit a vařit 30 minut. 1 porce - 4 plátky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.