Kategorie receptů
- Autor: keridwen1
- Doba přípravy (min.): 100
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej běžný (průměr) | 30 |
Voda | 220 |
Mouka špaldová celozrnná | 450 |
Sůl | 10 |
Droždí sušené | 15 |
Energetická hodnota celkem: 7932 kJ
Bílkoviny (g): 68,
Tuky (g): 39,
Sacharidy (g): 311,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 6,
Vláknina (g): 41,
Sůl (g): 11
Energetická hodnota na 1 porci: 992 kJ
Bílkoviny (g): 8.5, Tuky (g): 4.9, Sacharidy (g): 38.9, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 0.8, Vláknina (g): 5.1, Sůl (g): 1.4
Postup přípravy
Zarobíme si kvások, pridáme k ostatnýmm surovinám a vymiesime cesto. Necháme hodinu kysnúť, rozdelíme na 8 bochníčkov a opäť necháme 20 min. podkysnúť. Vyválame hrubšiu placku a pečieme na rozpálenom plechu, ktorý mame položený na spodku v rúre cca 3-4 min. z každej strany. Po upečení ich treba prepichnúť aby mal kade vyjsť horúci vzduch.Pita sa výborne plní a následne zapeká na sladko aj na slano. Pri dobrom uskladnení vydtží aj týždeň.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.