Kategorie receptů
- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 60.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 400 |
Hera | 200 |
Kypřící prášek do pečiva | 12 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Jablko | 1000 |
Puding průměr (prášek) | 38 |
Cukr vanilkový | 20 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 20 |
Citronová kůra | 2 |
Dochucovadla:
citronová kůra na spodní placku těsta
Energetická hodnota celkem: 14839 kJ
Bílkoviny (g): 56,
Tuky (g): 158,
Sacharidy (g): 455,
SAFA (g): 72,
Cukry (g): 125,
Vláknina (g): 35,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 247 kJ
Bílkoviny (g): 0.9, Tuky (g): 2.6, Sacharidy (g): 7.6, SAFA (g): 1.2, Cukry (g): 2.1, Vláknina (g): 0.6, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Mouku s prdopečem, vejcem, tukem spojíme v těsto, které necháme odpočinout v lednici. Během toho nakrájíme na kostičky oloupaná jablka a smícháme je s pudinkovým práškem a vanilkovým cukrem. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, každou z nich rozválíme na tenkou placku, jednu dáme na plech vyložený pečicím papírem, poklademe jablkovou směsí a přiklopíme druhou plackou, na okrajích placky stiskneme řádně k sobě a vrchní lehce propícháme vidličkou.Pečeme při 180°C asi půl hodiny (do růžova)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.