Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Moravské koláče

Zpět
  • Autor: madridacka
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 24.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, citronová kůra

Energetická hodnota celkem: 18463 kJ

Bílkoviny (g): 119, Tuky (g): 110, Sacharidy (g): 721, SAFA (g): 50, Cukry (g): 314, Vláknina (g): 25, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 769 kJ

Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 4.6, Sacharidy (g): 30, SAFA (g): 2.1, Cukry (g): 13.1, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Z polohrubé mouky(500), mléka(250), cukru (70), oleje (70), dvou žloutků a droždí (ještě trochu soli a citronové kůry)připravím těstu, které nechám vykynout. Tvaroh (250) smíchám se žloutkem a cukrem (50) případně rozinkami (manžel nejí, tak nedávám). Z hladké mouky, práškového cukru a 10g oleje připravím žmolenku. Nakynuté těstu přenesu na vál rozdělím na 1/2 a každou rozválím a rozdělím na 12 dílků. Plním tvarohovou nádivkou (jako buchty a dávám na plech (na peč. papír). Závažíčkem obaleném v kapesníku a pomoučněném hl. moukou udělám do každého bochánku důlek, potřu rozšlehaným vajíčkem a do důlku dám povidla a posypu je žmolenkou. Peču při 160°C cca 20 min.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

19. 08. 2019 20:13
Dobrůtka.

Naši partneři