Kategorie receptů
- Autor: Dasa53
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
křehké těsto na quiche | 250 |
Vejce celé (syrové) | 200 |
Gruyere 50% | 150 |
Parmezán 32% | 20 |
Smetana ke šlehání 33% | 150 |
Žampiony | 125 |
Špenát | 125 |
Dochucovadla:
provensálské koření, muškátový oříšek, černý pepř, sůl
Energetická hodnota celkem: 10194 kJ
Bílkoviny (g): 97,
Tuky (g): 178,
Sacharidy (g): 113,
SAFA (g): 100,
Cukry (g): 13,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 2549 kJ
Bílkoviny (g): 24.3, Tuky (g): 44.5, Sacharidy (g): 28.3, SAFA (g): 25, Cukry (g): 3.3, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Těsto vložíme do koláčové formy, zatížíme pečícím papírem s fazolemi nebo umytými kamínky a předpečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 160°C. Mezi tím osmažíme na slanině cibulku. Rzložíme opečenou cibulku se slaninou na předpečené těsto. Do pánve po slanině dáme pokrájené žampiony a listový špenát, trošku osolíme a opepříme a podusíme. V misce si rozšleháme vejce se smetanou ke šlehání, osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný muškátový oříšek a špetku provensálského koření a vmícháme nastrouhaný gruyér. Žampiony a špenát navrstvíme na koláč. Nalijeme směs na žampiony a rovnoměrně roztáhneme po celé ploše koláče. Dáme péct na ca 20 minut do trouby (160°C). Nastrouháme si parmazán, posypeme povrch koláče a necháme v troubě asi 5 minut zapéct do růžova.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.