Kategorie receptů
- Autor: ejo11
- Doba přípravy (min.): 30
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Játra kuřecí (syrová) | 500 |
Cibule | 80 |
Kedlubna | 100 |
Paprika červená | 100 |
Cuketa | 200 |
Olej olivový | 21 |
Sůl | 3 |
Koření průměr (bez soli) | 2 |
Dochucovadla:
Osolte, opepřete a hned podávejte na nahřátých talířích.
Energetická hodnota celkem: 3849 kJ
Bílkoviny (g): 96,
Tuky (g): 42,
Sacharidy (g): 37,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 962 kJ
Bílkoviny (g): 24, Tuky (g): 10.5, Sacharidy (g): 9.3, SAFA (g): 3, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Játra na nudličky, cibuli nasekat na půl kolečka. Kedlubnu oloupat a nakrájet na kostky o velikosti asi 1,5 cm. Papriku bez semínek , spolu s cuketou ji nařezat na nudličky. Na pánvi zahřejte olej, vsypte do něj cibuli a smažte ji za stálého míchání dozlatova asi 5 minut. Přidejte játra a po dalších 3 minutách do pánve nasypte všechnu zbylou zeleninu, promíchejte a vše nechte společně smažit 2 minuty. Přikryjte pokličkou a na mírném ohni ještě 3 minuty duste. Podlévat nemusíte, zelenina (hlavně cukety) pustí dostatečné množství tekutiny. NEJLEPŠÍ PŘÍLOHA JE KUSKUS
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.