Kategorie receptů
- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 90
- STOB recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory (syrové) | 600 |
Mouka pšeničná hladká | 80 |
Mouka pšeničná celozrnná | 80 |
Sůl | 4 |
Husí prsa bez kůže (syrová) | 600 |
Jablko | 250 |
Cibule | 250 |
Dochucovadla:
kmín, pepř
Energetická hodnota celkem: 8804 kJ
Bílkoviny (g): 129,
Tuky (g): 54,
Sacharidy (g): 256,
SAFA (g): 23,
Cukry (g): 43,
Vláknina (g): 28,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1467 kJ
Bílkoviny (g): 21.5, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 42.7, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 7.2, Vláknina (g): 4.7, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Svatomartinská husa zdravě? Ano, jde to! Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Cibuli i jablka vložíme do pekáčku. Maso osolíme, ochutíme kmínem a trochou pepře a vložíme do pekáčku k cibuli a jablkám. Podlijeme trochou vody a pečeme na 160°C, dokud není maso hotové. Pečeme přiklopené a na závěr na chvíli odklopíme a zvýšíme teplotu. Brambory uvaříme ve slupce den předem. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno, přidáme hladkou mouku (polovinu můžeme nahradit celozrnnou moukou) a lehce osolíme. Vypracujeme těsto, množství mouky upravíme dle potřeby a rozválíme na tenké (zhruba 2-3 mm) placky. Opékáme na pánvi nasucho na středním plameni z každé strany cca 3 minuty. Bramborové lokše plníme nakrájeným nebo natrhaným masem a jablky a podáváme s podušeným červeným zelím.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.