Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Husí prsa na jablkách s bramborovými lokšemi

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 90
  • STOB recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

kmín, pepř

Energetická hodnota celkem: 8804 kJ

Bílkoviny (g): 129, Tuky (g): 54, Sacharidy (g): 256, SAFA (g): 23, Cukry (g): 43, Vláknina (g): 28, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 1467 kJ

Bílkoviny (g): 21.5, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 42.7, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 7.2, Vláknina (g): 4.7, Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

Svatomartinská husa zdravě? Ano, jde to! Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Cibuli i jablka vložíme do pekáčku. Maso osolíme, ochutíme kmínem a trochou pepře a vložíme do pekáčku k cibuli a jablkám. Podlijeme trochou vody a pečeme na 160°C, dokud není maso hotové. Pečeme přiklopené a na závěr na chvíli odklopíme a zvýšíme teplotu. Brambory uvaříme ve slupce den předem. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno, přidáme hladkou mouku (polovinu můžeme nahradit celozrnnou moukou) a lehce osolíme. Vypracujeme těsto, množství mouky upravíme dle potřeby a rozválíme na tenké (zhruba 2-3 mm) placky. Opékáme na pánvi nasucho na středním plameni z každé strany cca 3 minuty. Bramborové lokše plníme nakrájeným nebo natrhaným masem a jablky a podáváme s podušeným červeným zelím.

Hodnocení (10 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

13. 11. 2019 07:44
kombinaci pečených jablek mám moc ráda :-)
11. 11. 2019 20:31
Děkuji za recept, ale jsem přemasovaná, počkám na chutě rodiny.
11. 11. 2019 10:27
Dobrota.
11. 11. 2019 10:22
To může být moc dobré :-) Díky za tip!
11. 11. 2019 06:40
Sympatická verze energeticky náročnějšího pokrmu. My tedy dnes ještě dojíme králíka, ale tenhle recept se bude určitě někdy hodit :-). Díky.
11. 11. 2019 05:02
To může být dobrota :-).

Naši partneři