Kategorie receptů
- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 40.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Lískové ořechy (nesolené) | 250 |
Smetana na vaření 12% | 100 |
Karob | 25 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 10 |
Dochucovadla:
vanilka,rum
Energetická hodnota celkem: 7732 kJ
Bílkoviny (g): 40,
Tuky (g): 165,
Sacharidy (g): 46,
SAFA (g): 20,
Cukry (g): 35,
Vláknina (g): 32,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 193 kJ
Bílkoviny (g): 1, Tuky (g): 4.1, Sacharidy (g): 1.2, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 0.9, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Rozdrcené oříšky povaříme se smetanou , cukrem a karobem asi dvacet minut do husté hmoty. Necháme vychladnout, tvarujeme do hrudek nebo kuliček. Můžeme o hmoty zabalit i kousky kandovaného nebo sušeného ovoce (brusinky, rozinky,meruňky namočenév rumu) případně mandle či oříšky. Náplň není v rozpisu započítána!
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.