Kategorie receptů
- Autor: hejdinka
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tapioca perly | 25 |
Voda | 100 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 125 |
Med včelí | 20 |
Mochyně (physalis) | 50 |
Energetická hodnota celkem: 1040 kJ
Bílkoviny (g): 5,
Tuky (g): 3,
Sacharidy (g): 50,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 27,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Tapioku jsem zalila vodou a nechala jsem ji přes noc nabobtnat. Pak jsem ji přelila do kastrůlku, přidala jsem k ní kokosový mlíko, sirup agáve a přivedla jsem k varu. Vařila jsem asi deset minut, dokud pudink krásně nezhoustnul. Podle chuti můžete při vaření taky přidat do pudinku rozkrojenej lusk vanilky nebo pár kousků skořice. Podle použitý příchutě pak můžete měnit i ovoce. Hotovej pudink jsem zdobila marakujou (někdy je hodně kyselá a je potřeba ji trošku dosladit sirupem), ale už třeba i rozmixovaným smoothie z banánu a lesních plodů. Záleží opravdu čistě jenom na vás a vaší chuti.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.