Kategorie receptů
- Autor: evied
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cuketa | 420 |
Mrkev | 185 |
Petržel - kořen | 70 |
Celer bulva | 55 |
Brambory pozdní | 190 |
Olej řepkový | 10 |
Energetická hodnota celkem: 1856 kJ
Bílkoviny (g): 12,
Tuky (g): 12,
Sacharidy (g): 74,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 464 kJ
Bílkoviny (g): 3, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 18.5, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 5.3, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Zeleninu nakrájíme na kostičky, přidáme 2 bobkové listy, osolíme a opepříme, chvíli restujeme, přidáme brambory, zalijeme 1 l vody a vaříme asi 15 minut, až nám brambory změknou. Poté polévku rozmixujeme tyčovým mixerem, dochutíme soli, popřípadě přilijeme vodu, abychom dosáhli správné konzistence, posypeme čerstvou petrželkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.