Sledujte nás:

Srnčí medailonky s perníkovou omáčkou

Zpět

Ingredience

Dochucovadla:

3ks bobkového listu, 4 kuličky nového koření, 10 kuliček černého pepře, 1 ks skořice, sůl dle chuti.

Energetická hodnota celkem: 8970 kJ

Bílkoviny (g): 236, Tuky (g): 59, Sacharidy (g): 160, SAFA (g): 21, Cukry (g): 75, Vláknina (g): 25, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1495 kJ

Bílkoviny (g): 39.3, Tuky (g): 9.8, Sacharidy (g): 26.7, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 12.5, Vláknina (g): 4.2, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

1kg srnčí kýty den předem naložíme do marinády (červené víno, 3ks bobkového listu, 4 kuličky nového koření, 10 kuliček černého pepře, 1střední kus skořice v celku, sůl). Necháme odležet v lednici cca 24 hodin (maso musí být celé ponořené v marinádě). Po namarinování necháme maso odkapat, osušíme a zprudka opečeme na trošce olivového oleje. Vložíme do pekáčku, zalijeme původní scezenou marinádou a přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer), které jsme lehce osmahli na ve výpeku z masa. Pečeme v troubě na 150 cca 1 hodinu. Perníková omáčka - v rendlíku rozpustíme kousek másla, přidáme 4 lžíce povidel a zlijeme zeleninovým vývarem (cca 0,5l). Přidáme namixovanou kořenovu zeleninu, která se pekla s masem. přidáme šťávu, která se vypekla z masa. Přidáme nastrouhaný perník a krátce povaříme. Maso nakrájené na tenké plátky podáváme s vařeným bramborem a v pářeuvařenými zelenými fazolkami.

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři