Kategorie receptů
- Autor: terezahodycova
- Doba přípravy (min.): 70
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Perník průměr | 20 |
Džem průměr | 40 |
Celer - bulva | 150 |
Petržel - kořen | 150 |
Fazolky | 300 |
Mrkev | 250 |
Máslo | 20 |
Oleje (všechny druhy) | 20 |
Víno červené | 250 |
Srnčí kýta | 1000 |
Dochucovadla:
3ks bobkového listu, 4 kuličky nového koření, 10 kuliček černého pepře, 1 ks skořice, sůl dle chuti.
Energetická hodnota celkem: 8970 kJ
Bílkoviny (g): 236,
Tuky (g): 59,
Sacharidy (g): 160,
SAFA (g): 21,
Cukry (g): 75,
Vláknina (g): 25,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1495 kJ
Bílkoviny (g): 39.3, Tuky (g): 9.8, Sacharidy (g): 26.7, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 12.5, Vláknina (g): 4.2, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
1kg srnčí kýty den předem naložíme do marinády (červené víno, 3ks bobkového listu, 4 kuličky nového koření, 10 kuliček černého pepře, 1střední kus skořice v celku, sůl). Necháme odležet v lednici cca 24 hodin (maso musí být celé ponořené v marinádě). Po namarinování necháme maso odkapat, osušíme a zprudka opečeme na trošce olivového oleje. Vložíme do pekáčku, zalijeme původní scezenou marinádou a přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer), které jsme lehce osmahli na ve výpeku z masa. Pečeme v troubě na 150 cca 1 hodinu. Perníková omáčka - v rendlíku rozpustíme kousek másla, přidáme 4 lžíce povidel a zlijeme zeleninovým vývarem (cca 0,5l). Přidáme namixovanou kořenovu zeleninu, která se pekla s masem. přidáme šťávu, která se vypekla z masa. Přidáme nastrouhaný perník a krátce povaříme. Maso nakrájené na tenké plátky podáváme s vařeným bramborem a v pářeuvařenými zelenými fazolkami.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.