Kategorie receptů
- Autor: vehicle
- Doba přípravy (min.): 180
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí maso přední průměr | 600 |
Celer - bulva | 100 |
Cibule | 200 |
Mrkev | 200 |
Petržel - kořen | 150 |
Koření průměr | 25 |
Sůl | 5 |
Vejce celá průměr | 110 |
Mouka pšeničná hladká | 100 |
Energetická hodnota celkem: 9668 kJ
Bílkoviny (g): 140,
Tuky (g): 123,
Sacharidy (g): 158,
SAFA (g): 53,
Cukry (g): 54,
Vláknina (g): 23,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1611 kJ
Bílkoviny (g): 23.3, Tuky (g): 20.5, Sacharidy (g): 26.3, SAFA (g): 8.8, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
hovězí na polévku dáma do tlakáče společně s kořením ( celý pepř, nové koření, bobkový list, sůl), přidáme celou, neolopanou, umytou cibuli a vaříme cca 1,5h. Pak otevřeme přidáme 3x menší mrkve, větší petržel a kousek celeru a vaříme dalších 20 min. Mezitím si připravíme kapáním, smícháním 2 vajíček a od oka mouky, tak aby vzniklo hustší těstíčko, které pak přes síto na halušky vlijeme do vařící polévky, z které jsme vyndali zeleninu a masu, tu nakrájíme, maso obereme, dáme vzpět a je hotovo :) - doporučuji lžící odebrat většinu tuku z hladiny polévky! můžeme dozdobit petrželkou nebo pažitkou ;)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.