Kategorie receptů
- Autor: ABULA
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Plévka, která vypadá i chutná jako hrachová, ale je lehká a nenadýmá.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda | 250 |
Koření průměr | 1 |
Sůl | 0 |
Česnek | 5 |
Oleje (všechny druhy) | 3 |
Cibule | 20 |
Cuketa | 150 |
Dochucovadla:
Majoránka, česnek, sůl.
Energetická hodnota celkem: 343 kJ
Bílkoviny (g): 4,
Tuky (g): 5,
Sacharidy (g): 7,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 4,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Omytou mladou cuketu nakrájíme na kostky, zalijeme vroucí vodou, osolíme a uvaříme do měkka. Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na půlkolečka. Uvařenou cuketu necháme trochu vychladnout a rozmixujeme i s vodou, ve které se vařila. Přidáme cibulku, prolisovaný česnek a majoránku. Ještě krátce povaříme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.