Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

"Hrachová" polévka z cukety

Zpět
  • Autor: ABULA
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 1.00

Plévka, která vypadá i chutná jako hrachová, ale je lehká a nenadýmá.

Ingredience

Dochucovadla:

Majoránka, česnek, sůl.

Energetická hodnota celkem: 343 kJ

Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 7, SAFA (g): 1, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Omytou mladou cuketu nakrájíme na kostky, zalijeme vroucí vodou, osolíme a uvaříme do měkka. Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na půlkolečka. Uvařenou cuketu necháme trochu vychladnout a rozmixujeme i s vodou, ve které se vařila. Přidáme cibulku, prolisovaný česnek a majoránku. Ještě krátce povaříme.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

09. 07. 2019 16:33
dietní a dobrá, zkusím, vyjde levněji, pokud máte suroviny z vlastní zahrádky

Naši partneři