Sledujte nás:

Červená čočka po bulharsku

Zpět
  • Autor: tomato
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Porce: 1.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 6138 kJ

Bílkoviny (g): 67, Tuky (g): 52, Sacharidy (g): 179, SAFA (g): 18, Cukry (g): 62, Vláknina (g): 35, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Na oleji orestujeme drobně pokrájenou cibuli, nastrouhanou (nebo drobně pokrájenou) mrkev, pastiňák (n. petržel) a rajčata. 5 minut podusíme. Zalijeme vývarem (0,5l zeleninového bujonu) a vsypeme čočku. Dusíme asi 12 minut - dokud čočka nezměkne. V mléce rozmícháme mouku a zakys. smetanu, vlijeme do čočky a ještě 5 min. povaříme. Nakonec přidáme pár lístků bazalky (nebo špetku sušené). Dle chuti dosolíme, popř. okyselíme.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři