Kategorie receptů
- Autor: tomato
- Doba přípravy (min.): 30
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rajčata | 400 |
Oleje (všechny druhy) | 25 |
Cibule | 50 |
Mrkev | 50 |
Čočka | 200 |
Mléko plnotučné průměr | 150 |
Smetana zakysaná 15 % tuku průměr | 105 |
Mouka pšeničná hladká | 15 |
Paprika červená | 100 |
Natur bujón hovězí - suchý stav | 3 |
Rajský protlak | 40 |
Pastiňák | 50 |
Energetická hodnota celkem: 6138 kJ
Bílkoviny (g): 67,
Tuky (g): 52,
Sacharidy (g): 179,
SAFA (g): 18,
Cukry (g): 62,
Vláknina (g): 35,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Na oleji orestujeme drobně pokrájenou cibuli, nastrouhanou (nebo drobně pokrájenou) mrkev, pastiňák (n. petržel) a rajčata. 5 minut podusíme. Zalijeme vývarem (0,5l zeleninového bujonu) a vsypeme čočku. Dusíme asi 12 minut - dokud čočka nezměkne. V mléce rozmícháme mouku a zakys. smetanu, vlijeme do čočky a ještě 5 min. povaříme. Nakonec přidáme pár lístků bazalky (nebo špetku sušené). Dle chuti dosolíme, popř. okyselíme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.