Kategorie receptů
- Autor: simaves
- Doba přípravy (min.): 75
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Velmi chutné bezmasé jídlo vhodné i pro děti. Lze připravit i s listovým špenátem, bude to efektnější na pohled a oddělí se chuť brambor a špenátu, ale děti to nemusí (alespoň ty moje).
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory rané | 200 |
Cibule | 80 |
Špenát se smetanou mražený | 40 |
Oleje (všechny druhy) | 6 |
Balkánský sýr 30 % průměr | 40 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 1486 kJ
Bílkoviny (g): 13,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 44,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Brambory pořádně omyjeme a uvaříme ve slupce. Mezitím oloupeme a nadrobno pokrájíme cibuli a osmažíme ji na oleji. Zvlášť rozpustíme a krátce povaříme špenát se smetanou. Brambory oloupeme, našťoucháme s cibulkou a lehce osolíme. Do brambor zamícháme špenát. Jednotlivé porce na talíři sypeme strouhaným balkánským sýrem. Podáváme třeba s rajčaty nebo s jakýmkoliv salátkem, není špatné ani podmáslí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.