Sledujte nás:

Vepřová játra po mlynářsku, bramborová kaše, salát z črvené řepy

Zpět
  • Autor: majkl1
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Porce: 1.00

autor:Málková Iva, Štochlová Jaroslava: Hubneme s rozumem tvořivě recept č.142 oběd

Ingredience

Dochucovadla:

mletá paprika, drcený kmín mletý pepř, sůl

Energetická hodnota celkem: 1860 kJ

Bílkoviny (g): 30, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 48, SAFA (g): 8, Cukry (g): 15, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Očištěná a odblaněná játra nakrájíme na hranolky. Na oleji orestujeme najemno pokrájenou cibuli, přidáme játra, osmahneme, poprášíme mletou paprikou, okmínujeme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme. Měkká játra poprášíme hladkou moukou, mírně podlijeme vodou a za občasného promíchání necháme provařit. Hotový pokrm osolíme a zjemníme smetanou. Podáváme s bramborovou kaší (vyšlehanou z uvařených rozmačkaných brambor a nízkotučného mléka) a červenou řepou.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři