Kategorie receptů
- Autor: majkl1
- Doba přípravy (min.): 45
- Porce: 1.00
autor:Málková Iva, Štochlová Jaroslava: Hubneme s rozumem tvořivě recept č.142 oběd
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Játra vepřová | 100 |
Olej Olivový (Clever) | 5 |
Cibule | 15 |
Mouka pšeničná hladká | 5 |
Smetana na vaření 10 % tuku průměr | 30 |
Brambory rané | 150 |
Mléko polotučné trvanlivé 1,5 % tuku průměr | 100 |
Červená řepa | 150 |
Dochucovadla:
mletá paprika, drcený kmín mletý pepř, sůl
Energetická hodnota celkem: 1860 kJ
Bílkoviny (g): 30,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 48,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 15,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Očištěná a odblaněná játra nakrájíme na hranolky. Na oleji orestujeme najemno pokrájenou cibuli, přidáme játra, osmahneme, poprášíme mletou paprikou, okmínujeme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme. Měkká játra poprášíme hladkou moukou, mírně podlijeme vodou a za občasného promíchání necháme provařit. Hotový pokrm osolíme a zjemníme smetanou. Podáváme s bramborovou kaší (vyšlehanou z uvařených rozmačkaných brambor a nízkotučného mléka) a červenou řepou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.