Sledujte nás:

Žlutá čočka po indicku

Zpět
  • Autor: tomato
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Porce: 4.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 4891 kJ

Bílkoviny (g): 59, Tuky (g): 34, Sacharidy (g): 153, SAFA (g): 19, Cukry (g): 43, Vláknina (g): 30, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1223 kJ

Bílkoviny (g): 14.8, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 38.3, SAFA (g): 4.8, Cukry (g): 10.8, Vláknina (g): 7.5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Na másle orestujeme cibuli a mrkev (drobně pokrájené). Přidáme rajčata a 5 min podusíme, zalijeme 0,5l vývaru a vsypeme čočku. Vaříme asi 15-20 min než čočka změkne. V zakysané smetaně si rozmícháme mouku a přidáme k čočce. Vaříme dalších 5 min. Dochutíme česnekem, tymiánem, kari a tabascem.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři