Kategorie receptů
- Autor: JankaW
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rajčata | 1000 |
Cibule | 30 |
Mrkev | 50 |
Fazole červené sterilované (Bonduelle) | 100 |
Kukuřice (Bonduelle) | 100 |
Parmezán 25 % průměr | 10 |
Oleje (všechny druhy) | 10 |
Dochucovadla:
oregáno, česnek, cukr, sůl, nové koření, bobkový list, bazalka
Energetická hodnota celkem: 2451 kJ
Bílkoviny (g): 26,
Tuky (g): 16,
Sacharidy (g): 85,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 47,
Vláknina (g): 23,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 817 kJ
Bílkoviny (g): 8.7, Tuky (g): 5.3, Sacharidy (g): 28.3, SAFA (g): 1, Cukry (g): 15.7, Vláknina (g): 7.7, Sůl (g): 0.7
Postup přípravy
Na lžičce olivového oleje orestujeme na hrubo nakrájenou cibuli a česnek. K tomu přidáme na kolečka nakrájenou mrkev. Chvíli restujeme, přidáme bobkový list, nové koření a lístky bazalky. Zalejeme trochou vody a necháme chvíli vařit. Mezitím si spaříme rajčata, oloupeme, nakrájíme na menši kousky a přidáme k polévce. Když je mrkev měkká, přídáme plechovku kukuřice a červených fazolí - i se šťávou. Nakonec prolisujeme česnek, přidáme cukr, trochu soli, oregáno. Můžeme podávat s těstovinami nebo opečenou bagetkou. Nahoru nastrouhat trochu parmazánu. Mňam! :-)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.