Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Květáková polévka s vejcem

Zpět
  • Autor: venita
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Hraška na zahušťování20
Květák500
Vejce celá průměr220
Máslo3
Voda1000

Dochucovadla:

kořenová zelenina na vývar, česneková sůl, muškátový květ, sůl, pepř celý, list. petržel

Energetická hodnota celkem: 2138 kJ

Bílkoviny (g): 37, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 33, SAFA (g): 9, Cukry (g): 15, Vláknina (g): 10, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 535 kJ

Bílkoviny (g): 9.3, Tuky (g): 6.3, Sacharidy (g): 8.3, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 3.8, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Květák povaříme s kořenovou zeleninou a celým pepřem v osolené vodě. Po změknutí květák s pepřem vyndáme. Květák rozšťoucháme a pepř vyhodíme. Kořenovou zeleninu ještě chvíli povaříme, aby byl vývar co nejsilnější a přidáme tam k zahuštění trochu hrašky (hraška je třeba nejdříve ve troše vývaru rozmíchat, aby nevytvořila hrudky). Po 10 minutách vyndáme kořenovou zeleninu a vyhodíme. Vmícháme květák, dochutíme např. česnekovou solí a muškátovým květem. Vmícháme listovou petržel a rozšlehané vejce. Zjemníme maličko máslem. Polévka je jako hlavní chod. V případě předkrmu zmenšíme porci vejcí na jedno a přidáme vývar nebo ubereme množství květáku.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři