Kategorie receptů
- Autor: venita
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hraška na zahušťování | 20 |
Květák | 500 |
Vejce celá průměr | 220 |
Máslo | 3 |
Voda | 1000 |
Dochucovadla:
kořenová zelenina na vývar, česneková sůl, muškátový květ, sůl, pepř celý, list. petržel
Energetická hodnota celkem: 2138 kJ
Bílkoviny (g): 37,
Tuky (g): 25,
Sacharidy (g): 33,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 15,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 535 kJ
Bílkoviny (g): 9.3, Tuky (g): 6.3, Sacharidy (g): 8.3, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 3.8, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Květák povaříme s kořenovou zeleninou a celým pepřem v osolené vodě. Po změknutí květák s pepřem vyndáme. Květák rozšťoucháme a pepř vyhodíme. Kořenovou zeleninu ještě chvíli povaříme, aby byl vývar co nejsilnější a přidáme tam k zahuštění trochu hrašky (hraška je třeba nejdříve ve troše vývaru rozmíchat, aby nevytvořila hrudky). Po 10 minutách vyndáme kořenovou zeleninu a vyhodíme. Vmícháme květák, dochutíme např. česnekovou solí a muškátovým květem. Vmícháme listovou petržel a rozšlehané vejce. Zjemníme maličko máslem. Polévka je jako hlavní chod. V případě předkrmu zmenšíme porci vejcí na jedno a přidáme vývar nebo ubereme množství květáku.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.