Kategorie receptů
- Autor: myrtil
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí stehna bez kosti a bez kůže průměr | 800 |
Oleje (všechny druhy) | 10 |
Cibule | 100 |
Cuketa | 400 |
Česnek | 10 |
Mrkev | 250 |
Paprika červená | 200 |
Rajčata | 200 |
Cizrna | 80 |
Meruňky sušené | 40 |
Kuskus celozrnný | 360 |
Energetická hodnota celkem: 15219 kJ
Bílkoviny (g): 278,
Tuky (g): 119,
Sacharidy (g): 355,
SAFA (g): 44,
Cukry (g): 67,
Vláknina (g): 28,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1902 kJ
Bílkoviny (g): 34.8, Tuky (g): 14.9, Sacharidy (g): 44.4, SAFA (g): 5.5, Cukry (g): 8.4, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Na ochucení potřebujeme: sůl, pepř, špetku šafránu, čerstvý zázvor, nastrouhanou kůru ze 2 citronů, půl lžičky mletého koriandru, půl lžičky mletého římského kmínu, půl lžičky kajenského pepře, případně i harissu (podává se zvlášť). Špetku šafránu přelijeme 2 lžícemi vroucí vody a odložíme. V kastrolu rozehřejeme olej a opékáme na něm porce kuřete asi 5 minut, až mírně zhnědnou. Vyjmeme je a odložíme. Do kastrolu vložíme cibuli, opékáme 5 minut, přidáme česnek a na drobno pokrájený zázvor, opékáme 2 minuty. Do kastrolu vrátíme kuře, přidáme přes noc namočenou a okapanou cizrnu, mrkev, šafrán a citronovou kůru. Podlijeme vodou, aby sahala 2,5 cm nad maso. Kastrol přiklopíme a jídlo dusíme 45 minut, dokud cizrna nezměkne. Přidáme papriky nakrájené na proužky, cukety na kostky, rajčata bez semen a na kousky, meruňky nakrájené na menší kousky, koriandr, kmín, kajenský pepř, sul a pepř. Dusíme 15 minut. Kuskus: do vroucí vody vmícháme půl lžičky soli, máslo a kuskus. Rendlík přikryjeme, odstavíme a necháme stát 10 minut. Kuskus načechráme vidličkou, rozdělíme na talíře a navrch dáme směs s kuřetem. Omáčku harissa podáváme zvlášť.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.