Kategorie receptů
- Autor: ivahu
- Doba přípravy (min.): 25
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
200 g květáku, 80 g mrkve, 50 g cibule, 50 g petržele, 30 g celeru, 1 lžíce hl. mouky, 120 ml mléka, sůl, muškát. oříšek, sekaná petrželová nať
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 20 |
Celer - bulva | 30 |
Květák | 200 |
Cibule | 50 |
Mrkev | 80 |
Petržel - kořen | 50 |
Mléko polotučné průměr | 120 |
Petržel - nať | 10 |
Energetická hodnota celkem: 1148 kJ
Bílkoviny (g): 12,
Tuky (g): 3,
Sacharidy (g): 49,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 23,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 574 kJ
Bílkoviny (g): 6, Tuky (g): 1.5, Sacharidy (g): 24.5, SAFA (g): 1, Cukry (g): 11.5, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Do 600 ml vody vložíme pokrájenou zeleninu, vaříme asi 10 min, pak přilijeme v mléce rozmíchanou mouku, ochutíme , povaříme dalších 10 min. Hotovou polévku posypeme nakrájenou petrželkou
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.