Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kuřecí curry

Zpět
  • Autor: nigge
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

Celé kuře na větší kousky nebo kuřecí prsa na kostky 1,5 kelímku bílého jogurtu (více/méně – podle toho, kolik chceme šťávy) 4 lžíce mletého zázvoru 4 stroužky prolisovaného česneku 1 velká/2 malé cibule 2 středně velká rajčata 1 lžička kurkumy 2 l

Energetická hodnota celkem: 3558 kJ

Bílkoviny (g): 133, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 44, SAFA (g): 8, Cukry (g): 31, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 890 kJ

Bílkoviny (g): 33.3, Tuky (g): 3.5, Sacharidy (g): 11, SAFA (g): 2, Cukry (g): 7.8, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

V dochucovadlech jsou vypsané ingredience přehledněji. Postup: Nakrájíme si na jemno cibuli. Rozmícháme prolisovaný česnek se zázvorem a troškou vody do pasty. Maso trochu osolíme a promícháme s polovinou pasty a s jogurtem. Nakrájíme si rajčata na kostičky. Rozpálíme olej a smažíme cibuli, než zežloutne, poté přidáme polovinu připravené pasty a smažíme další dvě minuty. Připravíme si mix koření, který smícháme s trochou vody. Směs nalijeme na pánev a smažíme asi 5 minut, než se olej začne viditelně oddělovat od koření a cibule, přidáme rajčata a smažíme, než změknou. Nakonec přidáme maso s marinádou, opatrně promícháme dohromady, dáme pokličku a až začne vařit, ztlumíme oheň na minimum. Dusíme přibližně 35 minut, než je maso hotové. Na konec můžeme ještě přidat trochu koření garam masala. Podáváme buď s dlouhozrnnou rýží nebo indickým chlebem naan. Více zde: http://zghettablog.blogspot.cz/2012/10/zdravim-vsechny-po-pomerne-kratke-dobe.html

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři