Kategorie receptů
- Autor: nigge
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa | 520 |
Jogurt bílý krémový s probiotickou kulturou (Hollandia) | 200 |
Rajčata | 150 |
Cibule | 120 |
Koření průměr | 20 |
Česnek | 15 |
Dochucovadla:
Celé kuře na větší kousky nebo kuřecí prsa na kostky 1,5 kelímku bílého jogurtu (více/méně – podle toho, kolik chceme šťávy) 4 lžíce mletého zázvoru 4 stroužky prolisovaného česneku 1 velká/2 malé cibule 2 středně velká rajčata 1 lžička kurkumy 2 l
Energetická hodnota celkem: 3558 kJ
Bílkoviny (g): 133,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 44,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 31,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 890 kJ
Bílkoviny (g): 33.3, Tuky (g): 3.5, Sacharidy (g): 11, SAFA (g): 2, Cukry (g): 7.8, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
V dochucovadlech jsou vypsané ingredience přehledněji. Postup: Nakrájíme si na jemno cibuli. Rozmícháme prolisovaný česnek se zázvorem a troškou vody do pasty. Maso trochu osolíme a promícháme s polovinou pasty a s jogurtem. Nakrájíme si rajčata na kostičky. Rozpálíme olej a smažíme cibuli, než zežloutne, poté přidáme polovinu připravené pasty a smažíme další dvě minuty. Připravíme si mix koření, který smícháme s trochou vody. Směs nalijeme na pánev a smažíme asi 5 minut, než se olej začne viditelně oddělovat od koření a cibule, přidáme rajčata a smažíme, než změknou. Nakonec přidáme maso s marinádou, opatrně promícháme dohromady, dáme pokličku a až začne vařit, ztlumíme oheň na minimum. Dusíme přibližně 35 minut, než je maso hotové. Na konec můžeme ještě přidat trochu koření garam masala. Podáváme buď s dlouhozrnnou rýží nebo indickým chlebem naan. Více zde: http://zghettablog.blogspot.cz/2012/10/zdravim-vsechny-po-pomerne-kratke-dobe.html
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.