Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Zeleninový boršč

Zpět
  • Autor: japistalka
  • Doba přípravy (min.): 90
  • Uživatelský recept
  • Porce: 10.00

Ingredience

Dochucovadla:

Sůl, kmín, bobkový list, nové koření, mletý pepř, mletá červená paprika.

Energetická hodnota celkem: 4446 kJ

Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 51, Sacharidy (g): 127, SAFA (g): 6, Cukry (g): 76, Vláknina (g): 30, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 445 kJ

Bílkoviny (g): 2.2, Tuky (g): 5.1, Sacharidy (g): 12.7, SAFA (g): 0.6, Cukry (g): 7.6, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Zeleninu si pokrájíme na malé kostky. Na rozehřátém oleji osmažíme mrkev, celer, kedlubnu (cca 10 minut), osolíme, přidáme kmín, nové koření (2kuličky), bobkový list (3), nakrájenou zelenou papriku a ještě chvíli restujeme. Poté přidáme mletou sladkou papriku a podlejeme vodou (500 ml) - vaříme do měkka. Uvařenou červenou řepu oloupeme a také pokrájíme na kostičky. Když je zelenina v hrnci měkká, červenou řepu k ní přidáme. Na pánvi orestujeme cibuli (na kostičky), česnek (plátky) a přidáme rajský protlak a necháme chvíli opéct. Přilejeme trochu vody a necháme zavařit. Poté přidáme k zelenině a v případě nutnosti dolejeme vodu a necháme převařit. Ozdobit můžeme zelnou petrželkou. Dobrou chuť.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři