Kategorie receptů
- Autor: japistalka
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda | 1500 |
Rajský protlak | 100 |
Paprika zelená | 100 |
Celer - bulva | 167 |
Kedlubna | 167 |
Mrkev | 167 |
Červená řepa | 500 |
Česnek | 5 |
Cibule | 40 |
Oleje (všechny druhy) | 50 |
Dochucovadla:
Sůl, kmín, bobkový list, nové koření, mletý pepř, mletá červená paprika.
Energetická hodnota celkem: 4446 kJ
Bílkoviny (g): 22,
Tuky (g): 51,
Sacharidy (g): 127,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 76,
Vláknina (g): 30,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 445 kJ
Bílkoviny (g): 2.2, Tuky (g): 5.1, Sacharidy (g): 12.7, SAFA (g): 0.6, Cukry (g): 7.6, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Zeleninu si pokrájíme na malé kostky. Na rozehřátém oleji osmažíme mrkev, celer, kedlubnu (cca 10 minut), osolíme, přidáme kmín, nové koření (2kuličky), bobkový list (3), nakrájenou zelenou papriku a ještě chvíli restujeme. Poté přidáme mletou sladkou papriku a podlejeme vodou (500 ml) - vaříme do měkka. Uvařenou červenou řepu oloupeme a také pokrájíme na kostičky. Když je zelenina v hrnci měkká, červenou řepu k ní přidáme. Na pánvi orestujeme cibuli (na kostičky), česnek (plátky) a přidáme rajský protlak a necháme chvíli opéct. Přilejeme trochu vody a necháme zavařit. Poté přidáme k zelenině a v případě nutnosti dolejeme vodu a necháme převařit. Ozdobit můžeme zelnou petrželkou. Dobrou chuť.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.