Kategorie receptů
- Autor: oldriskakalinova
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda | 750 |
Oleje (všechny druhy) | 10 |
Cibule | 5 |
Celer - bulva | 30 |
Celer řapíkatý | 30 |
Mrkev | 30 |
Petržel - kořen | 30 |
Petržel - nať | 20 |
Vejce celá průměr | 60 |
Pšeničná krupice | 20 |
Hovězí bujon - Maggi | 10 |
Energetická hodnota celkem: 1436 kJ
Bílkoviny (g): 13,
Tuky (g): 19,
Sacharidy (g): 29,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 359 kJ
Bílkoviny (g): 3.3, Tuky (g): 4.8, Sacharidy (g): 7.3, SAFA (g): 1, Cukry (g): 2.3, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme nastouhanou zeleninu a necháme 3 minuty opékat. Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme asi 15 minut do změknutí. Přidáme jedno celé vejce a dvě lžičky dětské krupičky. Polévku podle chuti osolíme můžeme opepřit čerstvým pepřem, přidáme petřželku a podáváme
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.