Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Tvarožník

Zpět
  • Autor: Fanyt
  • Doba přípravy (min.): 75
  • Uživatelský recept
  • Porce: 12.00

Ingredience

Dochucovadla:

vanilkový cukr - jeden sáček = 20 g, popřípadě vanilkové aroma, citronová kůra

Energetická hodnota celkem: 6100 kJ

Bílkoviny (g): 68, Tuky (g): 71, Sacharidy (g): 144, SAFA (g): 31, Cukry (g): 121, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 508 kJ

Bílkoviny (g): 5.7, Tuky (g): 5.9, Sacharidy (g): 12, SAFA (g): 2.6, Cukry (g): 10.1, Vláknina (g): 0.1, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Ze tří bílků připravit hustý sníh. Troubu rozehřát na 180 °C. Vymazat dortovou formu a vysypat kokosem nebo jen strouhankou.Případně vyložit pečícím papírem a dno posypat kokosem. Lze péci i na plechu, ale pak doporučuji dvojnásobnou dávku těsta, aby nebylo příliš nízké a zůstalo vlahé. Cukr moučku prosát, smíchat s vanilkovým cukrem, pudinkovým práškem, citronovou kůrou. Do promíchané směsi přidáme čisté žloutky a tvaroh. Hnětačem míchat do hladka. Postupně opatrně vmíchat stuhlý sníh. Vlít do formy nebo na plech, péci v předehřáté troubě cca 60 minut. Na vrchu by mělo být těsto do zlatova a působit dojmem křupavosti. Na Plechu se dělá rychleji, zkrátit tedy přiměřeně dobu pečení, ale ne o moc. Těsto se špejlovou zkouškou nesmí lepit.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři