Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Francouzská čokoládová pěna

Zpět
  • Autor: AveNikolas
  • Doba přípravy (min.): 15
  • Uživatelský recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 2367 kJ

Bílkoviny (g): 14, Tuky (g): 41, Sacharidy (g): 32, SAFA (g): 20, Cukry (g): 24, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Hořkou čokoládu rozpustíme s máslem, trochu ocukrujeme (podle chuti) a přidáme rum nebo jiný alkohol. Přilijeme vodu, vmícháme žloutky a necháme směs trochu zchladnout. Potom vyšleháme sníh z bílku a opatrně ho přimícháme do směsi. Ihned nalijeme do mističky a vložíme minimálně na dvě (lepší alespoň na pět) hodiny do lednice. Podáváme s ozdobou z oblíbeného ovoce (skvěle se hodí banán nebo jahoda).

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři