Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Pomalu pečený králík na divoko s bramborovými noky

Zpět
  • Autor: prochazkk
  • Doba přípravy (min.): 170
  • Uživatelský recept
  • Porce: 5.00

Ingredience

Dochucovadla:

bobkový list 3 ks, nové koření 4 ks, jalovčinky 4 ks, tymián čerstvý 3 ks, rozmarýn čerstvý 1 ks, pepř, sůl

Energetická hodnota celkem: 11438 kJ

Bílkoviny (g): 217, Tuky (g): 105, Sacharidy (g): 220, SAFA (g): 46, Cukry (g): 59, Vláknina (g): 39, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 2288 kJ

Bílkoviny (g): 43.4, Tuky (g): 21, Sacharidy (g): 44, SAFA (g): 9.2, Cukry (g): 11.8, Vláknina (g): 7.8, Sůl (g): 0.6

Postup přípravy

předem uvařit brambory ve slupce. Zeleninu očistit, nakrájet na kostičky a nasypat do litiňáku. Vložit koření a jemně usekaný česnek. Porce králíka (nevykostěné - při použití vykostěných úměrně ubrat dávky masa cca o 15 %) osolit, opepřit a položit na zeleninu. Na každou porci položit tenký plátek špeku, aby se povrch nevysušil. Podlít vínem a vodou, přiklopit a péci při 160 st. 150 min. 2 hod neotvírat, pak odklopit a poslední půlhodinu péci odklopené. Na noky brambory oloupat, jemně nastrouhat nebo prolisovat, přidat mouku, vejce, špetku soli, vytvarovat válečky, nakrájet na noky a uvařit v osolené vodě.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři