Kategorie receptů
- Autor: prochazkk
- Doba přípravy (min.): 150
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Smetana ke šlehání 33 % tuku průměr | 100 |
Brambory zimní | 200 |
Kopr | 10 |
Česnek | 5 |
Mouka pšeničná hladká | 60 |
Rajčata | 400 |
Mrkev | 100 |
Červená řepa | 250 |
Zelí bílé hlávkové | 600 |
Voda | 4000 |
Vepřové libové průměr | 300 |
Hovězí maso přední průměr | 600 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, ocet, bobkový list, nové koření
Energetická hodnota celkem: 12990 kJ
Bílkoviny (g): 184,
Tuky (g): 193,
Sacharidy (g): 153,
SAFA (g): 93,
Cukry (g): 50,
Vláknina (g): 41,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1299 kJ
Bílkoviny (g): 18.4, Tuky (g): 19.3, Sacharidy (g): 15.3, SAFA (g): 9.3, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 4.1, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Uvařit maso s kořením doměkka ve 3000 ml vody. Řepu a mrkev nakrájet na kostičky. Mouku nasucho opražit, vsypat řepu a mrkev, osmahnout a zalít 1000 ml vody. Povařit 10 min. Brambory na kostičky + zelí na proužky zalít vývarem z masa a uvařit doměkka. Přilít řepu s mrkví, rajčata a společně vařit 10 min. Maso nakrájet a vložit do polévky. Ochutit solí, pepřem, troškou česneku. Vypnout, vsypat kopr. na talíři zakápnout smetanou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.