Kategorie receptů
- Autor: babuskajaruska
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 16.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jablka | 800 |
Mouka pšeničná hladká | 300 |
Alfa | 100 |
Pivo světlé 10 | 150 |
Cukr průměr | 60 |
Vejce celá průměr | 55 |
Energetická hodnota celkem: 10670 kJ
Bílkoviny (g): 42,
Tuky (g): 78,
Sacharidy (g): 409,
SAFA (g): 37,
Cukry (g): 152,
Vláknina (g): 38,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 667 kJ
Bílkoviny (g): 2.6, Tuky (g): 4.9, Sacharidy (g): 25.6, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 9.5, Vláknina (g): 2.4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Tuk nastrouháme na větším struhadle. Spolu s pivem, solí a moukou smícháme a vypracujeme těsto. Vyjde na 2 malé štrudly. Těsto vyválíme posypeme strouhankou, poklademe nastrouhanými jablky, posypeme cukrem a skořicí a opět posypeme strouhankou. Hotové štrůdly potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme ve vyhřáté troubě do zlatova.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.