Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Francouzský jablečný koláč

Zpět
  • Autor: ladynka
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 10367 kJ

Bílkoviny (g): 36, Tuky (g): 124, Sacharidy (g): 294, SAFA (g): 60, Cukry (g): 152, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1296 kJ

Bílkoviny (g): 4.5, Tuky (g): 15.5, Sacharidy (g): 36.8, SAFA (g): 7.5, Cukry (g): 19, Vláknina (g): 1.1, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Do mísy nasypeme špaldovou mouku, přidáme žloutek a máslo i heru nakrájenou na kousíčky, rukama zpracujeme a postupně přidáme 3 lžíce vlažné vody. Hotové těsto dáme na 20 minut do lednice, mezitím si nakrájíme na plátky oloupaná jablka. Těsto namačkáme do formy, poklademe jablky, jablka posypeme třtinovým cukrem a poklademe na ně kousky másla a dáme péct na 40 minut. Na posledních pár minut položíme koláč pod gril. Koláč můžete polít džemem, který svaříte s alkoholem (calvados či třešňovice je nejlepší varianta)

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři