Kategorie receptů
- Autor: ladynka
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka špaldová celozrnná | 200 |
Hera | 50 |
Máslo | 100 |
Vejce celá průměr | 55 |
Cukr průměr | 80 |
Jablka | 500 |
Džem průměr | 30 |
Energetická hodnota celkem: 10367 kJ
Bílkoviny (g): 36,
Tuky (g): 124,
Sacharidy (g): 294,
SAFA (g): 60,
Cukry (g): 152,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1296 kJ
Bílkoviny (g): 4.5, Tuky (g): 15.5, Sacharidy (g): 36.8, SAFA (g): 7.5, Cukry (g): 19, Vláknina (g): 1.1, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Do mísy nasypeme špaldovou mouku, přidáme žloutek a máslo i heru nakrájenou na kousíčky, rukama zpracujeme a postupně přidáme 3 lžíce vlažné vody. Hotové těsto dáme na 20 minut do lednice, mezitím si nakrájíme na plátky oloupaná jablka. Těsto namačkáme do formy, poklademe jablky, jablka posypeme třtinovým cukrem a poklademe na ně kousky másla a dáme péct na 40 minut. Na posledních pár minut položíme koláč pod gril. Koláč můžete polít džemem, který svaříte s alkoholem (calvados či třešňovice je nejlepší varianta)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.