Kategorie receptů
- Autor: prochazkk
- Doba přípravy (min.): 10
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Polníček | 70 |
Šunka dušená strojová | 40 |
Vejce celá průměr | 55 |
Hořčice plnotučná | 4 |
Hořčice kremžská (Hellmann´s) | 4 |
Oleje (všechny druhy) | 6 |
Dochucovadla:
pepř, sůl, vinný ocet a 2 lžíce octa na přípravu ztraceného vejce
Energetická hodnota celkem: 913 kJ
Bílkoviny (g): 16,
Tuky (g): 15,
Sacharidy (g): 4,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 2,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
polníček umýt a osušit, navršit na talíř. šunku natrhat na kousky a posypat polníček. Smíchat na zálivku dijonskou a hrubozrnnou hořčici, lžičku vinného octa a lžičku oleje. Pokapat zálivkou. Připravit ztracené vejce, položit na salát, lehce natrhnout vidličkou a posypat solí a pepřem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.