Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kringel

Zpět
  • Autor: Samalikova
  • Doba přípravy (min.): 90
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

Špetka soli do těsta. Skořice do nádivky.

Energetická hodnota celkem: 8454 kJ

Bílkoviny (g): 42, Tuky (g): 73, Sacharidy (g): 289, SAFA (g): 35, Cukry (g): 73, Vláknina (g): 24, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1409 kJ

Bílkoviny (g): 7, Tuky (g): 12.2, Sacharidy (g): 48.2, SAFA (g): 5.8, Cukry (g): 12.2, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Těsto umíchat v pekárně, vyválet plát, potřít nádivkou z másla, cukru a skořice. Zamotat do ruličky a tu následně rozříznout podélně napůl. Vzniklé půlky zamotat jako cop tak, aby strany s nádivkou směřovaly ven. Péct na 180°C cca 25 minut - do zezlátnutí.

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

12. 03. 2013 22:30
Tohle jsme jedli jako děti,musim udělat.
04. 11. 2012 19:27
Ono to kyne v té pekárně, pak už nemusí :)
04. 11. 2012 18:41
Tohle musím zkusit! Dělám podobný s mákem, ale nikdy mě nenapadlo tu smotanou ruličku přeříznout ;-) Necháváš těsto kynout, než ho vyválíš? Asi by mělo, ne?
04. 11. 2012 17:36
Dnesk jsem pekla. Teplé to chutná skoro jako trdelník. Jen se zaprášilo :)

Naši partneři