Kategorie receptů
- Autor: Chudas
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|
Dochucovadla:
1–2 lžíce olivového oleje 1 cibule AQ, najemno nasekaná 1 mrkev AQ, nakrájená na drobné kostičky 2 stroužky česneku, rozmělněné 1 brambora AQ, nastrouhaná najemno 200 g předvařené čočky 1 l kuřecího vývaru AQ 1 sto
Energetická hodnota celkem: 0 kJ
Bílkoviny (g): 0,
Tuky (g): 0,
Sacharidy (g): 0,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 0,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Ve středně velkém hrnci rozpalte na středním plameni olej. Přidejte cibuli, mrkev a česnek a tři až pět minut opékejte. Přidejte najemno nastrouhanou bramboru a čočku a opět dvě minuty opékejte. Zalijte vývarem a vařte deset až patnáct minut. Na posledních pět minut dejte do polévky i pokrájený celerový řapík. Dochuťte solí, pepřem, přidejte vinný ocet a lžíci másla na zjemnění. Zhruba v polovině vaření polévky dopečte bagetky v troubě předehřáté na 180 °C.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.