Kategorie receptů
- Autor: Judys
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 85 |
Máslo | 34 |
Brambory zimní | 330 |
Česnek | 16 |
Klobása moravská | 126 |
Zelí bílé kysané | 500 |
Mléko polotučné trvanlivé 1,5 % tuku průměr | 250 |
Mouka špaldová celozrnná | 20 |
Smetana zakysaná light průměr | 190 |
Dochucovadla:
sůl, mletá paprika, drcený kmín, pažitka
Energetická hodnota celkem: 6008 kJ
Bílkoviny (g): 46,
Tuky (g): 83,
Sacharidy (g): 124,
SAFA (g): 45,
Cukry (g): 44,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 1001 kJ
Bílkoviny (g): 7.7, Tuky (g): 13.8, Sacharidy (g): 20.7, SAFA (g): 7.5, Cukry (g): 7.3, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 1.2
Postup přípravy
Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme sladkou papriku, zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku. Tu zalijeme vodou, rozředíme, přidáme na kostičky nakrájené brambory. Když jsou poloměkké, přidáme pokrájené kysané zelí, česnek, sůl a kmín. Když je vše měkké, zalijeme mlékem a necháme chvilku povařit s klobáskou nakrájenou na kolečka. Nakonec přidáme kysanou smetanu a posypeme pokrájenou pažitkou. Je-li třeba, dochutíme polévku kapkami octa.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.