Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Dušená mrkev s krůtím masem

Zpět
  • Autor: Vita51
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

Sůl, pepř

Energetická hodnota celkem: 1920 kJ

Bílkoviny (g): 52, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 44, SAFA (g): 1, Cukry (g): 25, Vláknina (g): 10, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 960 kJ

Bílkoviny (g): 26, Tuky (g): 3.5, Sacharidy (g): 22, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 12.5, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Mrkev nakrájíme na kostičky. Na lžičce olivového oleje osmahneme maso, přidáme mrkev a zalijeme asi 0,5 l vody. Osolíme a necháme vařit. Když je mrkev poloměkká smícháme 1 PL cizrnové/hladké mouky s troškou vody a vlijeme do mrkve s masem. Necháme povařit, nakonec pridáme šťávu z půlky citronu a dochutíme troškou cukru. Podáváme s vařeným bramborem.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

03. 07. 2013 14:18
Zkusila jsem, perfektní moc chutné jídlo !!! Konečně jiná varianta jak zpracovat krůtí, než jen pečené nebo restované. Kombinace mrkve a citronu je velmi osvěžující. Za mě DOPORUČUJI

Naši partneři