Kategorie receptů
- Autor: sduranova
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory zimní | 400 |
Fazolové lusky zelené (Bonduelle) | 400 |
Kopr | 200 |
Voda | 3000 |
Máslo | 25 |
Mouka pšeničná hladká | 25 |
Smetana zakysaná 15 % tuku průměr | 400 |
Dochucovadla:
sůl, drcený kmín
Energetická hodnota celkem: 5883 kJ
Bílkoviny (g): 31,
Tuky (g): 84,
Sacharidy (g): 135,
SAFA (g): 51,
Cukry (g): 41,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 735 kJ
Bílkoviny (g): 3.9, Tuky (g): 10.5, Sacharidy (g): 16.9, SAFA (g): 6.4, Cukry (g): 5.1, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Lusky nakrájíme na kousky nebo použijeme 1 sáček mražených, brambory nakrájíme na kostičky, kopr najemno, vše dáme do hrnce se solí drceným kmínek a zalijeme vodou. Když směs zavře uděláme jíšku a pak smícháme zakysanou smetanu s vodou a moukou, aby se nezdrcla. Lze podávat se ztraceným vejcem jako hlavní jídlo.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.