Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Chleba

Zpět
  • Autor: Nikitapa
  • Doba přípravy (min.): 360
  • Uživatelský recept
  • Porce: 12.00

Ingredience

Dochucovadla:

Sůl, kmín, droždí

Energetická hodnota celkem: 7882 kJ

Bílkoviny (g): 63, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 376, SAFA (g): 4, Cukry (g): 17, Vláknina (g): 40, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 657 kJ

Bílkoviny (g): 5.3, Tuky (g): 0.8, Sacharidy (g): 31.3, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 1.4, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Mouky smícháme se solí a kmínem. Pro lepší chlebovou chuť můžeme použít půl krajíce nastrouhaného starého chleba. Do hrnku dáme vlažné mléko a kvasnice. Rozmícháme a nalejeme do mouky, nemusíme čekat na kvásek. Vypracujeme těsto.Ideální je, když se trošku lepí. Dáme do mísy pod utěrku a na místo kde není průvan a je stálá teplota, necháme kynout. Klidně i 4 hodiny. Když těsto zdvojnásobí svůj objem, vyndáme z mísy a klidně ještě jednou zapracujeme. Na plech připravíme pečící papír a z těsta vytvarujeme požadovaný tvar. Ostrým nožem uděláme tak do 1/3 z vrchu pár zářezů.Necháme kynout než se nám předehřeje trouba na 120 stupňů. Chleba dáme do trouby a pečeme 1 hodinu. Potom přidáme teplotu na 180 stupňů a pečeme dozlatova.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři