Kategorie receptů
- Autor: olinab
- Doba přípravy (min.): 15
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Játra drůbeží | 300 |
Mouka pšeničná polohrubá | 5 |
Cibule | 100 |
Jablka | 150 |
Oleje (všechny druhy) | 10 |
Energetická hodnota celkem: 2743 kJ
Bílkoviny (g): 71,
Tuky (g): 25,
Sacharidy (g): 39,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 23,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1372 kJ
Bílkoviny (g): 35.5, Tuky (g): 12.5, Sacharidy (g): 19.5, SAFA (g): 4, Cukry (g): 11.5, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Z jablek odstraníme jádřince a společně s cibulkou nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme polovinu másla, jablka a cibulku na něm osmahneme a uložíme v teple. Očištěná játra podélně rozkrojíme a zaprášíme moukou. Rozehřejeme zbytek másla a játra na něm osmažíme 3 - 5 minut z každé strany(ne zprudka). Hotová játra osolíme, opepříme, dáme na talíř, poklademe na ně jablka a cibulku. Podáváme s čerstvym pečivem
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.