Kategorie receptů
- Autor: petulab
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
smetana kysaná 16% Pilos | 100 |
Natur bujón kuřecí - suchý stav | 5 |
Oleje (všechny druhy) | 20 |
Červená řepa | 250 |
Mléko polotučné trvanlivé 1,5 % tuku průměr | 50 |
Voda | 750 |
Dochucovadla:
ocet, citron, sůl...
Energetická hodnota celkem: 2213 kJ
Bílkoviny (g): 10,
Tuky (g): 38,
Sacharidy (g): 35,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 23,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 553 kJ
Bílkoviny (g): 2.5, Tuky (g): 9.5, Sacharidy (g): 8.8, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 5.8, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
řepu očistíme nahrubo nastrouháme a dáme na trošku oleje či másla podusit, dusíme do změknutí, pak podlijeme vodou a přidáme bujón,(kdo chce, zahustí zásmažkou (jíškou) ), dolijeme mlékem a povaříme ještě asi 10 minut. Po vypnutí přidáme ještě zakysanku, případně přidáme na dochucení malinko octu či citronu. Polévka má krásně růžovou barvu a chutná přímo znamenitě.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.