Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

polévka z červené řepy

Zpět
  • Autor: petulab
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

ocet, citron, sůl...

Energetická hodnota celkem: 2213 kJ

Bílkoviny (g): 10, Tuky (g): 38, Sacharidy (g): 35, SAFA (g): 14, Cukry (g): 23, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 553 kJ

Bílkoviny (g): 2.5, Tuky (g): 9.5, Sacharidy (g): 8.8, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 5.8, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

řepu očistíme nahrubo nastrouháme a dáme na trošku oleje či másla podusit, dusíme do změknutí, pak podlijeme vodou a přidáme bujón,(kdo chce, zahustí zásmažkou (jíškou) ), dolijeme mlékem a povaříme ještě asi 10 minut. Po vypnutí přidáme ještě zakysanku, případně přidáme na dochucení malinko octu či citronu. Polévka má krásně růžovou barvu a chutná přímo znamenitě.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři