Kategorie receptů
- Autor: whelp.lj
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kopr | 25 |
Brambory zimní | 500 |
Mléko polotučné průměr | 220 |
Hotová jíška (Knorr) | 10 |
Smetana zakysaná light průměr | 180 |
Natur bujón Bylinkový - suchý stav | 20 |
Vejce celá průměr | 55 |
Dochucovadla:
Sůl, kmín,
Energetická hodnota celkem: 3954 kJ
Bílkoviny (g): 31,
Tuky (g): 39,
Sacharidy (g): 118,
SAFA (g): 22,
Cukry (g): 32,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 989 kJ
Bílkoviny (g): 7.8, Tuky (g): 9.8, Sacharidy (g): 29.5, SAFA (g): 5.5, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Moje verze koprovky: Bramobory (5ks) nakrájené na kostičky vaříme v osolené vodě s kostkou Bylinkového bujónu Natur (10g) dokud nezměknou. Poté přilejeme hrnek mléka a zahustíme hotovou jíškou (cca 5-7 lžiček). Povaříme. Na závěr přidáme kopr a kelímek nízkotučné zakysané smetany. Případně dochutíme solí nebo můžeme přidat ještě jednu kostičku Bylinkového bujońu Natur. Na závěr přidáme rozšlehané vajíčko a znovu lehce povaříme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.