Kategorie receptů
- Autor: Tereza.Cisarova
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka kukuřičná | 120 |
Jáhly | 100 |
Rýžový nápoj | 20 |
Vejce celá průměr | 55 |
Brambory vařené | 200 |
Maliny | 400 |
Máslo | 20 |
Cukr průměr | 40 |
Energetická hodnota celkem: 6341 kJ
Bílkoviny (g): 34,
Tuky (g): 34,
Sacharidy (g): 264,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 77,
Vláknina (g): 31,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1585 kJ
Bílkoviny (g): 8.5, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 66, SAFA (g): 3, Cukry (g): 19.3, Vláknina (g): 7.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Jáhly třikrát spařte vařící vodou. Nakonec je zalijte 600 ml vody a dejte vařit, až změknou. Do uvařených jáhel vmíchejte sušený rýžový nápoj, který se v nich zahorka rozpustí, a nechte úplně prochladnout. V míse promíchejte jemně nastrouhané brambory, vařené jáhly s rýžovým „mlékem“, špetku soli, přidejte vejce a zasypejte kukuřičnou moukou (100g). Zpracujte v těsto, ze kterého tvořte kuličky o velikosti asi pingpongového míčku. Obalte je v kukuřičné mouce (20g), vložte do vroucí osolené vody a vařte asi 10 minut. Děrovanou naběračkou vyjměte a podávejte s ovocným rozvarem dle chuti (borůvky, maliny, jahody - kupuji mražené a rozvařím s trochou cukru a másla), popřípadě mák nebo skořici. Ideální je tvaroh či cottage pro vyvážení bílkovin. Dělám 4 porce a 3 si dám zamrazit, poté je to rychlá večeře.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.