Kategorie receptů
- Autor: Bibi24
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Červená řepa | 400 |
Cibule | 60 |
Oleje (všechny druhy) | 10 |
Cukr průměr | 5 |
Bohatý bujón zeleninový (Knorr) | 7 |
Voda | 700 |
Smetana ke šlehání 33 % tuku průměr | 100 |
Smetana zakysaná 15 % tuku průměr | 100 |
Anglická slanina | 50 |
Zázvor | 15 |
Dochucovadla:
citronová šťáva z 1/2 citrónu, pepř, sůl, bobkový list, kopr, zázvor 15 g, slanina 50 g, zakysaná smetana a lžíce pokrájeného kopru na dochucení
Energetická hodnota celkem: 3487 kJ
Bílkoviny (g): 21,
Tuky (g): 76,
Sacharidy (g): 65,
SAFA (g): 41,
Cukry (g): 44,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 872 kJ
Bílkoviny (g): 5.3, Tuky (g): 19, Sacharidy (g): 16.3, SAFA (g): 10.3, Cukry (g): 11, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Řepu oloupeme a nakrájíme na kostky. cibuli se zázvorem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na slabé nudličky. V hrnci zahřejeme olej, vsypeme na něj pokrájenou slaninu, cibuli a zázvor a opékáme asi 2 minuty, až slanina pustí tuk. Pak přidáme řepu a restujeme asi 5 minut. Zasypeme cukrem, necháme lehce zkaramelizovat a ihned zalijeme vývarem. Osolíme, přidáme bobkový list a vaříme doměkka. Z polévky vyndáme bobkový list a rozmixujeme ji. Přilijeme smetanu, necháme přejít varem a odstavíme. Polévku podle chuti přisolíme, opepříme a okyselíme citronovou šťávou. Hotovou polévku rozdělíme do talířů, doplníme koprem a zakysanou smetanou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.