Kategorie receptů
- Autor: Tereza.Cisarova
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 250 |
Brambory vařené | 400 |
Mouka pšeničná hrubá | 80 |
Mák | 200 |
Vejce celá průměr | 220 |
Med | 100 |
Dochucovadla:
skořice, mletý nebo tlučený hřebíček, citronová kůra nebo aroma, kypřící prášek do pečiva, popřípadě sladidlo, makovec není moc sladký
Energetická hodnota celkem: 9894 kJ
Bílkoviny (g): 91,
Tuky (g): 105,
Sacharidy (g): 258,
SAFA (g): 22,
Cukry (g): 110,
Vláknina (g): 54,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1237 kJ
Bílkoviny (g): 11.4, Tuky (g): 13.1, Sacharidy (g): 32.3, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 13.8, Vláknina (g): 6.8, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Brambory nastrouháme, mák nameleme a smícháme ho s moukou, kypřícím práškem a kořením, zapneme troubu a dortovou formu si vyložíme pečícím papírem. Začneme pevným sněhem s bílků se špetnou soli, po ušlehání dáme do lednice. Žloutky ušleháme s medem a lžící horké vody do pěny, přidáme po částech mouku s mákem a poté brambory. Nakonec opatrně přidáme sníh. přelijeme do formy a pečeme v troubě na 170° asi 30 minut. Med samozrejme muzeme nahradit bilym ci hnedym cukrem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.