Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Bramborový makovec

Zpět
  • Autor: Tereza.Cisarova
  • Doba přípravy (min.): 50
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

skořice, mletý nebo tlučený hřebíček, citronová kůra nebo aroma, kypřící prášek do pečiva, popřípadě sladidlo, makovec není moc sladký

Energetická hodnota celkem: 9894 kJ

Bílkoviny (g): 91, Tuky (g): 105, Sacharidy (g): 258, SAFA (g): 22, Cukry (g): 110, Vláknina (g): 54, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1237 kJ

Bílkoviny (g): 11.4, Tuky (g): 13.1, Sacharidy (g): 32.3, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 13.8, Vláknina (g): 6.8, Sůl (g): 0.4

Postup přípravy

Brambory nastrouháme, mák nameleme a smícháme ho s moukou, kypřícím práškem a kořením, zapneme troubu a dortovou formu si vyložíme pečícím papírem. Začneme pevným sněhem s bílků se špetnou soli, po ušlehání dáme do lednice. Žloutky ušleháme s medem a lžící horké vody do pěny, přidáme po částech mouku s mákem a poté brambory. Nakonec opatrně přidáme sníh. přelijeme do formy a pečeme v troubě na 170° asi 30 minut. Med samozrejme muzeme nahradit bilym ci hnedym cukrem.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

16. 02. 2013 21:08
tak to je super zkusím moc mě zajímá chut tohoto pokrmu

Naši partneři