Kategorie receptů
- Autor: Madlenka
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Čokoláda na vaření průměr | 60 |
Cukr průměr | 30 |
Smetana zakysaná 15 % tuku průměr | 250 |
Tvaroh polotučný průměr | 500 |
Vejce celá průměr | 220 |
Hera | 100 |
Mouka pšeničná polohrubá | 100 |
Mouka pšeničná hladká | 100 |
Energetická hodnota celkem: 12833 kJ
Bílkoviny (g): 149,
Tuky (g): 161,
Sacharidy (g): 247,
SAFA (g): 87,
Cukry (g): 100,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1069 kJ
Bílkoviny (g): 12.4, Tuky (g): 13.4, Sacharidy (g): 20.6, SAFA (g): 7.3, Cukry (g): 8.3, Vláknina (g): 1.6, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Troubu zapněte na 180 stupňů Celsia a začněte s přípravou těsta. Smíchejte obě mouky, máslo nakrájené na kousky, přidejte vajíčko a vypracujte tužší nelepivé těsto. Podle potřeby můžete přidat trochu studené vody. Hotové těsto zabalte do potravinové fólie a dejte na 30 minut odpočinout do ledničky. Odpočaté těsto vyválejte na plát tenký asi 2 mm, urovnejte ho do koláčové formy, dno propíchejte vidličkou a dejte asi na 10 minut péct. Mezitím si připravte náplň. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, odložte ji stranou a nechte zchladnout. Tvarohy smíchejte se smetanou a postupně do nich zašlehejte jedno vejce po druhém, vanilkový cukr a cukr krupici. Polovinu náplně dejte do jiné mísy a smíchejte s vychladlou, ale stále tekutou čokoládou, podle potřeby můžete přidat 2–3 lžíce mléka, aby obě části náplně byly zhruba stejně řídké. Předpečený korpus vyndejte z trouby, tu stáhněte na 160 stupňů, a pusťte se do plnění. Do středu těsta dejte 2 lžíce bílého tvarohu, na něj dvě lžíce tmavého a takto opakujte, dokud nezpracujete všechen. Jednotlivé vrstvy se pod tíhou těch vrchních rovnoměrně roztečou po celé ploše koláče. Připravený koláč vložte zpět do trouby a pečte ještě asi 35–40 minut. Hotovo!
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.