Kategorie receptů
- Autor: Martja
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Koření průměr | 50 |
Rýže Basmati syrová | 200 |
Rajčata Cherry | 190 |
Papričky chilli | 15 |
Zázvor | 35 |
Česnek | 12 |
Cibule | 450 |
Máslo | 35 |
Kuřecí prsa | 900 |
Jogurt bílý polotučný 3 % tuku průměr | 80 |
Dochucovadla:
2 lžičky římského kmínu, 1 lžička koriandru, 1 lžička skořice, 1 lžička hřebíčku, 1 lžička kardamomu, 1 lžička chilli, 1 lžička kurkumy, 1 lžička černého pepře, sůl, 1 lžička amčuru (nebo 2 lžíce citronové šťávy), 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
Energetická hodnota celkem: 10084 kJ
Bílkoviny (g): 243,
Tuky (g): 42,
Sacharidy (g): 258,
SAFA (g): 19,
Cukry (g): 72,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 2017 kJ
Bílkoviny (g): 48.6, Tuky (g): 8.4, Sacharidy (g): 51.6, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 14.4, Vláknina (g): 3.6, Sůl (g): 0.6
Postup přípravy
Příprava: Rozdrtíme si koření, 2/3 cibule nakrájíme na jemno, 1/3 na silnější kroužky, rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky (můžeme použít i rajčata z konzervy), zázvor nastrouháme na jemno, česnek rozdrtíme a chilli papričku nasekáme taktéž na jemno. Maso nakrájíme na kostky o velikosti cca 3x3 cm. V hrnci rozpálíme přepuštěné máslo ghí (může se použít i nepřepuštěné máslo, jen pozor na připalování) a na něm osmahneme na jemno nasekanou cibulku do světle hněda. Přidáme zázvor, česnek a chilli papričku a několik minut osmahneme. Přidáme směs koření a opět pár minut osmahneme (až se rozvoní). Přidáme maso, pořádně promícháme se směsí v hrnci a necháme aby se zatáhlo. Přilijeme 2 šálky horké vody, přidáme nasekaná rajčata a cibuli nakrájenou na kroužky. Promícháme a necháme na mírném ohni cca 30 minut dusit. Před koncem přidáme 1 lžičku amčuru na okyselení (lze nahradit 2 lžícemi citronové šťávy) a 3 lžíce bílého jogurtu. Pořádně promícháme a 10 minut povaříme. Těsně před dokončením vmícháme nasekaný čerstvý koriandr. Podáváme s rýží basmati.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.